perjantai 7. helmikuuta 2014

Nevian Dimmu ja Diablo


Janne
Janne

Jussi

JussiEnsimmäiset viralliselta kasvattajalta hankit ja papereilla varustetut marsut olivat harlekiineja. Nämä kaksi veljestä nosti marsujen määrän vuonna 2009 toukokuussa kuuteen. Nämä veljekset saivat nimensä Uniklubin vokalistin ja tämän veljen mukaan eli Janne ja Jussi. En kustunut heitä virallisilla nimillä koskaan. Janne ja Jussi olivat veljekset jotka välillä elivät hyvin rauhallisesti ja välillä taas tappelivat kuin viimeistä päivää. Jussi oli selvästi veljeään pienempi aina. Jussi painoi aikuisenakin vain alta kilon. Janne oli parhaimmillaan 1,2kg. Heidän harlekiini kuviot eivät kyllä mitenkään olleen rotumäärittelyn mukaisia. Näyttelyyn ei ollut menemistä näiden kahden kanssa.Jussi oli väriltään black/cream ja Janne oli taas chocolate/golden.
Jussin hoikkuus ja pienuus aiheutti minulle paljon pääkipuja. Luin Marsumagazinesta jutun satiinimarsuista ja sen kantajista ja pelko valtasi minut ja mietin mitä tehdä marsun kanssa. Mutta annoin ajan rauhassa kulua ja Jussin paino ei koskaan noussut yli kilon ja olin tottunut isoihin uroksiin. Jussi oli hieno ja niin kiltti herra. Se ei oikeastaan ikinä selvinnyt miksi se oli niin pieni. Mutta joka päivä Jussin eläessä mietin, koska viimeinen päivä tulee eteen. Jussi kuoli 21.8.2013 sitten muutettuani omaan asuntoon ja varmasti suri veljeään kun eivät oikeastaan olleet erossa kuin yhden lääkärikäynnin ajan.
Janne oli jäntevä ja isompi kokoinen kun Jussi painoi välillä jopa 0,3-0,4kg enemmän kuin Jussi. Janne oli heistä selvästi johtavampi. Aina pomottamassa ja suojelemassa veljeää jos joku laumani muista uroksista lähelle tuli. Oli kova tappelia. Kerran säikähdin, että Janne on kuollut kun sen ylähampaat oli jäänyt kalteriin kiinni häkissä eikä päässyt omin avuin irti. Janne kuoli yllättäen  28.4.2013, mutta ikää oli komeat 4vuotta jo. Juuri kun olimme veljen tytön kanssa lähdössä lemmikkimessuille. Veljen tyttö soittaa minulle luoltani, että yksi tumma marsu makaa kyljellään häkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti