tiistai 4. helmikuuta 2014

Toni

Olin pitkään pohtinut toista marsua ja käynyt marsuyhdistyksen sivullakin pyörimässä ja katsomassa millaisia marsuja on olemassa. Mitä heidän kanssaan voisi tehdä? Uskallus kuitenkin näyttelyihin ei vielä kuitenkaan ollut. Kesällä 2007 hankin Tonin. Toni sai nimensä Technicolour bändin basistin mukaan. Olin saanut idean, että nimeän kaikki marsuni raikkaiden bändien kanssa.
 Toni oli vauvana ihan suklaan ruskea murunen. Mutta ikää kun kertyi marsun väri alkoi muuttua valkoisia karvoja oli joka puolella tasaisesti ja iski paniikki olenko hoitanut sitä vääriin miksi näin on käynyt. Kaverini minua sitten rauhoitteli, että et ole tehnyt mitään vääriin vaan marsun väriin kuuluu tuollainen asia. Toni oli kookas uros painavimmillaan jotain 1.5-1,6kg.
 Toni oli ensimmäinen marsu jonka kanssa edes mietin näyttelyitä, mutta sitten en uskonut itseeni tarpeeksi ja annoin musiikinmaailman vallata enemmän aikaani. Minua pelotti oikeastaan sen askeleen ottaminen ja mietin koko ajan ettei ne siellä kuitenkaan pärjätä ja olisin siellä kuitenkin yksin. Mutta kiinnostus näyttelymaailman oli valtaisa, mutta aika ei antanut periksi.
 Toni sairastui 2010 uuden vuoden aatonaattona vakavaan hengitystieinfektioon. Aamulla se oli pirteä kaveri tuli hakemaan ruokaa ja söi kunnolla. Illalla ihmettelin kummallista ääntä huoneessani ja Toni makasi jalat levällään ja hengitti todella raskaasti. Itkin hysteerisenä ja soitin Viikkiin pieneläinsairaalaan ja hyvä kun sanoja sain suustani kurkkua kuristi ja menettämisen pelko valtasi mielen. Soitin veljelle joka minua lähti heittämään Viikkiin. Istuimme siellä kauan ennen kuin pääsimme eläinlääkärille ja olin varma, että Toni kuolee ennen kuin pääsemme edes lääkärille. Lääkäri ei ehdottonut minulle edes lopetusta, koska Toni oli hyvässä massassa ja seuraava yö oli tuskainen heräilin ja tuijotin puhelinta, että miksi lääkäri ei soita. Seuraavana aamuna lääkäri soitti, että Toni on ollut yön hengityskoneessa kiinni ja saanut lisähappea ja tietty siinä vaiheessa olin jo et nyt se on kuollut ja eläinlääkärikin sanoi, että oli varma kun tulee aamulla, että Tonia ei enää ole, mutta Toni selvisi ja sai antibiootit ja tukiruokaa. Mutta muutaman päivän päästä Toni ei syönyt enää itse ja jouduin tukiruokkimaan sitä ja mentiin taas eläinlääkäriin ja poskissa oli pieniä kuolioita, mutta sanoivat, että voivat antaa sille lääkettä, mutta lääke teki tehtävänsä elimistö heitti kaiken ympäri ja vatsa meni totaalisen sekaisin ja päätin antaa Tonin nukkua pois rauhassa kotona ystävänsä Teemun luona, kun se oli jo niin heikko ja lähdin itse ulos illalla ja olin varma ettei marsua ole, kun takaisin tulin ja kuinka ollakaan siellä Toni vielä veti viimeisiä raskaita henkäyksiä ja soitin eläinlääkärille ja pyysin eutanasiaa ja eläinlääkäri sanoi, ettei kauaa olisi enää mennyt ja tuumasin, että mitä nopeammin se pääsee pois niin sille parempi. Niin Toni nukkui ikiuneen ja haudattiin Spitin viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti